Over Wendy

Ik heb al veel mensen mogen helpen, voor een ieder maak ik een passend Coachingstraject

Vanuit mijn ervaring als docent op het VMBO en vanuit het geven van de lessen tekenen/ handvaardigheid en techniek heb ik gezien wat het doet met jongeren als ze vanuit hun creativiteit aan de slag mogen. Even zijn ze uit de dagelijkse structuur van theorielessen en mogen ze hun creativiteit de vrije loop laten. Uit je hoofd, in je lijf. Ik merk dat jongeren tot rust komen en er ruimte komt voor ‘andere’ gesprekken. Praktisch bezig zijn is een ideale manier om jongeren te coachen!

Mentor

Naast leraar zijn in het onderwijs, ben ik ook elk jaar mentor. Hierin heb ik veel ervaring opgedaan in het coachen van kinderen op het sociale en emotionele vlak, maar vooral ook in het ‘leren leren’ en het plannen/ organiseren van huiswerk.

Wat breng ik mee?

  • Luisterend oor
  • Oplossingsgericht
  • Verbinding
  • Kennis en ervaring in het onderwijs
  • Ervaring en theoretische kennis op het gebied van TOS en didactisch coachen
  • Creativiteit
  • Huiswerkbegeleiding
  • Techniek
  • Bewustwording van talenten
  • Meebouwen aan zelfvertrouwen
Coachen met beelden

Beelden maken een hoop duidelijk, vooral de punten die goed gaan, waardoor je meer zelfvertrouwen krijgt. In de coaching die hierop volgt kan dan verder gewerkt worden aan eventuele verbeterpunten. Door de jaren heen, heb ik verschillende werkvormen ontwikkeld, die ook te zien zijn op deze website.

Ook heb ik verschillende beeldcoachopleidingen gevolgd, waaronder de ICB Beeldcoachopleiding binnen Kentalis. Deze opleiding is gericht op interactie, communicatie en begeleiding met als doelgroep leerlingen met een taalontwikkelingsstoornis. Daarnaast heb ik de Beeldcoachopleiding Didactisch Coachen gevolgd, waarbij het motiveren van leerlingen en docenten centraal staat d.m.v het geven van de juiste feedback en het stellen van de juiste vragen.

ERVARINGEN

Gun jij jezelf ook begeleiding op maat?
Een intakegesprek is altijd vrijblijvend